طريقة عمل شاورما بالفراخ
المقادير:
-نصف كيلو صدور فراخ مخلية (مقطة شرائح صغيرة)
-1كوب زبادى
-4ثمرات ليمون
-4ملاعق كبيرة زيت زيتون
-1ملعقة كبيرة قرفة
-1ملعقة صغيرة فلفل اسود
-1ملعقة كبيرة كمون
-3 بصلات وسط 1فلفل رومى
-2ثمرة طماطم
-ربع كوب خل
-ملعقة صغيرة شطة
-نصف حزمة بقدونس
الطريقة:
يوضع عصير الليمون مع الزبادى مع الخل مع بصلة مع الطماطم مع البهارات فى الخلاط ويضرب جيدا ثم يصفي ويتبل بة صدور الفراخ المقطعة مع اضافة الخل وعصير الليمون القرفة زيت الزيتون وتترك لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجة
الطبخة:
توضع طاسة طاسة على النار وتسخن على النار وتسخن جيدا ويوضع بها قليل من الزيت الذرة وتشوح فيها هذة الكمية على اربع مرات حتى يجف ماؤها,ثم تقطع شرائح , يقطع الفلفل والبصل والطماطم والبقدونس وتوضع فى الاخر وتقرب لمدة دقتين ثم تحضيرها داخل الساندويتش او فى الاطباق.
تحضير طريقة تجهيز عمل شاورما فراخ بالمقادير
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
طريقة تحضير شاروما باللحمه
اولا التتبيله الجميله
ثوم فلفل اخصر ريت بصله قلب الطماطم خل لمون كمون فلفل اسمر زعتر
محلوحظه تترك التتبيله من 3 ساعات الى 24 ساعه
طريقه العمل
تتبل الحم ويترك من3ساعات الى 24ساعه
ثم يشوح على النار تشويحه بسيطه وبعد كده تقطع اجزاء صغيره وتوضع فى الليه
تقدم معها
فلفل الوان بصل طماطم خل زعتر يشوح على النار ثم يضاف الى الشاورما وتستوى كله مع بعضه
وبالهنا والشفاء عىل فكره انا جربتها وطلعت جميله جددددددا
يلا اعملوها وقول ليا ايه رايكم
بالهناء والشفاء لكن يا اجمل بنات